Verkostopäivät

viestintapaiva

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa laajat verkostopäivät, jonne ovat tervetulleita kaikki pohjoiskarjalaisten järjestöjen, yhdistysten ja kunnan edustajat. Tarkoituksena on tuoda alueen toimijat yhteen sekä jakaa ja kehittää hyviä käytäntöjä. Verkostopäivillä kuullaan myös mielenkiintoisia asiantuntijoita eri teemojen ympäriltä.

Aikaisemmat verkostopäivät

1) 2.4.2014, jolloin teemana oli hankkeen esittely sekä yhteisten tavoitteiden ja tarpeiden määrittely. Lähes 50 osallistujaa pohti ryhmittäin, esimerkiksi millaista kehittämis- ja yhteistyötä alueella kaivataan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

2) 2.12.2014, jolloin teemana oli Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet. Päivän aikana kuultiin muun muassa puheenvuorot niin tutkijalta, kunnan kuin yhdistystenkin edustajilta. Työpajaosuus sisälsi tulevan Pohjois-Karjalan järjestöstrategian kommentoinnin. Osallistujamäärä oli 52 henkilöä.

3) 10.6.2015, jolloin julkistettiin Miun yhistys – Pohjois-Karjalan yhdistysohjelma 2015-2020 ja kuultiin tulevaisuustutkija Ilkka Halavaa innostavasta yhdistystoiminnasta. Mukana 60 yhdistystoimijaa.

4) 25.11.2015, jolloin vietettiin Yhdistysten viestintäpäivää. Päivän aikana kouluttamassa oli verkkoviestinnän asiantuntija Piritta Seppälä. Tapahtumassa jaettiin juuri julkaistut Viestintäoppaat. Mukana 80 yhdistystoimijaa.

5)  7.6.2016 Vapaapäivä Joensuun Tiedepuistolla. Päivässä jaettiin uusia ideoita, näkemyksiä ja työtapoja vapaaehtoistoiminnan, kansalaistoiminnan ja pop up -tapahtumien tekemiseen yhdistyksissä ja niiden ulkopuolella yhdistystoimijoille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Mukana kouluttamassa oli Ravintolapäivä-konseptin Timo Santala.

6) 24.11.2016 Monipäivä Joensuun Pakkahuoneella. Verkostopäivää vietettiin viimeksi 24.11.2016 Joensuussa Monipäivä-teemalla, joka oli samalla pohjoiskarjalaisten järjestöjen moninaisuuden päivä ja Suomen monikulttuurikeskusten yhteenvetopäivä. Katso päivän tunnelmia kuvagalleriasta.