Yhdistyshuoltamon kehitysaskeleet

Tästä suoraan YHDISTYSHUOLTAMOON.

Yhdistyshuoltamo siirrettiin elokuussa 2017 osaksi uudistunutta järjestötietopalvelu Jelli-sivustoa ja samalla valtakunnalliseen Toimeksi.fi -järjestöverkostoon.

MIKÄ ON YHDISTYSHUOLTAMO?
Visio: Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää maakunnan yhdistystoimintaa yhteistyössä.

Yhdistyshuoltamo kokoaa yhteen ja tarjoaa kaikille maakunnan alueen yhdistyksille tukipalveluita koulutukseen, tiedottamiseen, taloushallintoon, työllistämiseen sekä vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen ja hankevalmisteluun liittyen. Yhdistyshuoltamon tuloksena on yhdistysten sujuvampi, tehokkaampi ja helpompi yhteistyö ja toiminta.

Yhdistyshuoltamo pähkinänkuoressa

Yhdistyshuoltamosta luodaan parhaillaan verkkosivustoa, joka kokoaa erilaisia yhdistyksille suunnattuja tukipalveluita yhteen. Huoltamosta tehtiin keväällä 2016 malliverkkosivu, jonka avulla toimintaa on esitelty ja havainnollistettu.

Katso Yhdistyshuoltamon verkkosivun ulkoasu

ILMOITA OMA TOIMINTA MUKAAN

Pohjois-Karjalan Yhdistyshuoltamoon kootaan palvelupaketteja alueen eri yhdistyksiltä, yhdistyksiltä yhdistyksille -periaatteella.

Kuka tahansa voi ilmoittaa oman yhdistyksensä palvelun tai toiminnan mukaan. Yhdistyshuoltamo-sivustolla mukana oleminen ei aiheuta yhdistykselle kuluja.

Lähetä tuki-/palvelupakettinne tarkat tiedot meille ja muista ilmoittaa, mikäli palvelua ei ole enää saatavilla. Me julkaisemme tietonne Yhdistyshuoltamoon. Muut yhdistystoimijat ottavat yhteyttä suoraan yhdistykseesi, sovitte ja hoidatte yhdessä loput.

Hyödyllistä ja helppoa, yhteistyössä on voimaa!

Yhdistyshuoltamo avautuu 2017 vuoden alkupuolella.

Paketit jaotellaan sivuilla seuraavien pääteemojen alle:

Viestintä ja tietotekniikka

Taloushallinto ja työllistäminen

Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen

Hankevalmistelu

Työkaluja toimintaan

Ilmoita paketti tästä.

YHDISTYSHUOLTAMON KÄYTTÖEHDOT

Yhdistyshuoltamon sisältö tulee järjestöiltä. Sivuston ylläpitämisestä vastaavat Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, Pohjois-Karjalan Kylät ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, jotka yhdessä toteuttavat JAKE – Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanketta.

Yhdistyshuoltamo välittää tietoa pohjoiskarjalaisille yhdistyksille tarjottavista tukipaketeista koulutukseen, tiedottamiseen, taloushallintoon, työllistämiseen sekä vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen ja hankevalmisteluun liittyen. Tukipaketeissa kuvatuista toiminnoista ja niiden turvallisuudesta vastaa tukipaketin tarjoaja. Paketin tarjoaja vastaa myös antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Kukin paketin tarjoaja vastaa tuottamistaan sisällöistä ja huolehtii myös siitä, että sillä on sisältöön tekijänoikeudet ja muut oikeudet.

Tuotetut sisällöt julkaistaan hyväksymismenettelyn kautta. Palvelun ylläpitäjällä on oikeus kysyä lisätietoja julkaisua odottavasta sisällöstä, muokata kuvaustekstiä sekä olla julkaisematta sisältöä, mikäli se esimerkiksi on selvästi virheellinen, lainvastainen tai loukkaava.

Palvelun ylläpitäjällä on oikeus muuttaa palvelun sisältöä, toimintaa ja käyttöehtoja palvelun kehittämiseksi tai muusta ylläpitäjän perustellusta syystä. Merkittävistä muutoksista ilmoitetaan aina paketin tarjoajalle.

 

AIEMMAT ASKELEET

Yhdistyshuoltamon ideointia ja kokoamista on viety eteenpäin eri toimijoiden kesken syksystä 2014 lähtien. Työskentelyn pohjaksi alueen yhdistyksiltä on kartoitettu ulkopuolisen tuen tarpeita JAKE -Järjestökyselyissä 2014 ja 2016.

Syksy 2014: Olisiko yhdistyksillä huollon tarvetta?

Koulutus 12.11.2015: Miten tarjota oman yhdistyksen palveluita? Osallistu paketointikoulutukseen!

Järjestöpäivät 13-14.11.2015: Yhdistyshuoltamotiskin kokeilu ja Huoltamon esittely

Järjestöraati 17.5.2016: Mitä kuuluu Yhdistyshuoltamolle?

Yhdistyshuoltamo-sivusto julkaistiin tammikuussa 2017.

Yhdistyshuoltamo-sivusto siirrettiin osaksi uudistunutta Jelli.fi -sivustoa, joka avautui elokuussa 2017.

 

LISÄTIETOJA:

Heidi Korpelainen
040 576 4866
heidi.korpelainen(a)kansanterveys.info

Ville Elonheimo
045 116 2060
ville.elonheimo(a)pksotu.fi