Terveysturinat houkuttelivat väkeä Lieksan Semppipisteelle


IMG_1833_hkorpelainen
Kauden viimeiset Terveysturinat järjestettiin helteisenä kesäkuun torstaina (15.6.) Lieksan S-Marketin Semppi-terveyspisteellä.

Terveystietoa jakamassa ja terveysasioista turisemassa olivat kansanterveysyhdistykset yksissä tuumin: Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys, Ehkäisevä päihdetyö EHYT, Lieksan Selkäyhdistys ja Lieksan Sydänyhdistys.

Vihannes- ja hymypäivän -teemojen mukaisesti lieksalaiset pääsivät rakentelemaan omia hymynaamojaan kasviksista ja hedelmistä. Palkinnoksi kukin hymynaaman loihtija sai valita Semppikassin tai -ilmapallon. Hymyjä rakennellessa keskusteltiin siitä, tuleeko kasviksia syötyä suositeltu kuusi kourallista päivässä, ja mitä hyötyä kasvisten syönnistä on.

Semppi-terveyspisteellä pääsi mittauttamaan verenpainetta, vyötärönympärystä sekä käden puristusvoimaa. Syöpäyhdistys maistatti alkoholittomia kesädrinkkejä ja EHYT:in pisteellä pyöritettiin päihteisiin liittyvää terveystieto-onnenpyörää. Paikallinen Sydänyhdistys ja Selkäyhdistys jakoivat tapahtumassa järjestölehtiä ja esitteitä ohikulkeville ihmisille.

Muutaman tunnin mittainen turinatuokio houkutteli mukavasti kauppareissulla olleita kävijöitä juttelemaan terveyteen liittyvistä asioista, ja olipa osa tullut paikalle ihan varta vasten tapahtuman vuoksi! Tapahtumaan osallistui iltapäivän aikana arviolta noin 70 ihmistä – ja kuten kuvista käy ilmi, kävijöiden ikähaitari vaihteli todella vauvasta vaariin.

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja mahtaville yhteistyökumppaneille! Nautitaan herkullisista ja värikkäistä kesän antimista!

Ellinoora Ojala, Heidi Korpelainen, Päivi Kauppila, Eija Kakkonen

Kuvat: Heidi Korpelainen