Tunnelmia 13.9.2016 kunta- ja järjestöraadeista

13-9-2016 JAKE-hankkeen koordinoimaa raatipäivää vietettiin tällä kertaa 13.9. Tiedepuiston tiloissa.

Kuntaraati kokoontui aamupäivällä pohtimaan ja kehittämään yhdistysten ja kuntien välistä yhteistyötä. Iltapäivään jatkettiin järjestöraadilla, jossa keskusteltiin järjestöjen roolista & yhteistyöstä kuntakentän muutoksessa, kuultiin esittelyt järjestökyselystä, työn alla olevasta Yhdistyshuoltamo-sivustosta, yhdistypaketeista sekä Yhdistysagenteista.

Päivän aluksi Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen esitteli ”Tulevaisuuden kuntaa ja järjestöyhteistyötä” Juuan kunnan näkökulmasta. Järjestöjen tarpeita tulevaisuuden kunnassa käsittelivät Katriina Pehkonen ja Alina Koponen.

Katriina Päivisen alustuksessa korostui järjestöjen merkitys Siun Sote -suunnittelutyössä – nyt luodaan pohjaa uudelle toimintamallille! Anne Pyykkönen kertoi, kuinka asukasosallisuus on toteutettu Siun Sotessa; aiheesta on kirjoitettu ”Kuulethan Sie Minnuu” -opas, joka julkistettiin Kuntamarkkinoilla. ”Osallisuus ja järjestöyhteistyö Siun Sotessa” -seminaari järjestetään 29.9. Syksyllä toteutaan myös ”Yhistykset yhessä – Roadshow” kunnissa ympäri Pohjois-Karjalaa.

Järjestöraadissa saivat puheenvuoronsa esimerkiksi ”Järjestöt osana sote-kunta-maakunta -muutosta” -aiheella Elina Pajula, P-K:n Sosiaaliturvayhdistys, sekä Timo Reko, MSL. He esittelivät mm. Yhdistysagentti-mallia, jonka ajatuksena on nimetä jokaiseen kuntaan kaikkia yhdistyksiä edustava ja koordinoiva henkilö tai henkilöitä. Osallistu lisäkeskusteluun somessaTarvitaanko yhdistysagentteja ja paikallis-JANEJA? #pkjärjestöralli2016

Kiitos esiintyjille ja kaikille osallistuneille! Hyvää keskustelua, rakentavia ehdotuksia, ratkaisuja ja samansuuntaisia kehittämisajatuksia tällä porukalla!

Katso lisää, ja seuraa meitä:

Facebookissa ja Twitterissä esim. @jakehankepk / @pkkansanterveys / @pksotu

Instagramissa @jakehankepk sekä @pksotu

dav

dav

dav

burst